Pîinişoare italieneşti din cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pîinişoare italieneşti din cartofi

Pîinişoare italieneşti din cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 125 g cartofi fainosi, sare, 300 g faina, 1/2 pachetel de drojdie uscata, 1/2 lingurita de zahar, 50 g rosii uscate in untdelemn (se gasesc in comert), 1 legatura de busuioc (facultativ), 2 lingurite de chimen pisat, 50 g sunca presata, 150 g mozzarella sau cascaval moale, putina faina pentru tava de aluat.

Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald.
Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt. Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat.
Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete. Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare. Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii.
4.086 vizualizări
733 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
9. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
11. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
18. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
19. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
20. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.