Pesto - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto

Pesto

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 legatura mare de busuioc, sare, un catel de usturoi, 50 g seminte de pin, 100 g parmezan (sau cascaval), 100 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Frunzele de busuioc spalate si zvantate se pun in mixer, impreuna cu 1/4 de lingurita de sare si se maruntesc.
Se adauga usturoiul curatat, semintele de pin si parmezanul sau cascavalul ras.
Se toarna uleiul putin cate putin (aparatul continua sa functioneze) si se amesteca pana ce se leaga ca un sos gros.
6.440 vizualizări
1.133 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pizza cu anghinare (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Pesto roşu (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
21. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.