Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.070 vizualizări
748 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
12. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
20. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.