Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.370 vizualizări
835 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
5. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Caponata (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
19. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
28. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
30. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.