Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.324 vizualizări
823 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
3. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.