Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.284 vizualizări
811 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de peşte cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pacheţele de praz cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
9. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
11. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
16. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
28. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
29. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.