Peşte sicilian - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Peşte sicilian

Peşte sicilian

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.
Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca. Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet. Se gusta de sare si piper.
Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins. Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.
4.414 vizualizări
845 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.