Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.778 vizualizări
830 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Bruschetta cu usturoi (Aperitive > Sandviciuri)
4. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
12. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Vodka Tonic (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
17. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.