Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.896 vizualizări
861 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Raţă cu castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
22. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
25. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.