Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.553 vizualizări
768 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
2. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Conopidă cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Cremşnit (Dulciuri > Prăjituri)
14. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
18. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
26. Terrine de foie gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.