Păstrăvi a la Grenoble - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Păstrăvi a la Grenoble

Păstrăvi a la Grenoble

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati pastravii, spalati-i sub jetul de apa rece, stergeti-i cu un servet si dati-i prin faina. Scuturati-i (lovindu-i cu palma) ca sa cada faina in plus, sarati-i si piperati-i pe ambele parti.
Tocati patrunjelul. Taiati feliile de paine in doua si lasati-o sa se rumeneasca - pe ambele parti - in 50 ml de ulei incins. Scurgeti-o si asezati triunghiurile pe un platou mare.
Incingeti uleiul ramas intr-o tava adanca (mai mare) si prajiti pastravii circa 5 minute la foc mic. Cand s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-i usor cu o spatula si lasati-i sa se prajeasca inca 5 minute si pe partea cealalta. Scoateti-i din tava si tineti-i la cald.
Turnati zeama de la o lamaie in tava, ca sa se desprinda grasimea de fund, adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si turnati sosul cald peste pastravi.
Serviti pestele cu painea de secara prajita, garnisit cu felii de lamaie.
Pastravii sunt gata atunci cand carnea se desface usor daca o intepati cu o furculita in apropiere de sira spinarii.
4.941 vizualizări
879 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
3. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Alb-negru (Dulciuri > Prăjituri)
9. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
15. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
27. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.