Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
20.173 vizualizări
1.032 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.