Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.288 vizualizări
1.357 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
2. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
18. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
21. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
22. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
25. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
29. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.