Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.614 vizualizări
1.456 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
6. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
30. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.