Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
20.247 vizualizări
1.048 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
13. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
22. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
29. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
30. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.