Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.523 vizualizări
1.431 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
11. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
14. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
29. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.