Paella (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Paella (II)

Paella (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.
21.723 vizualizări
1.490 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
10. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
11. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
21. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
23. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
29. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.