Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.560 vizualizări
1.053 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
8. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
12. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
16. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
18. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
25. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
26. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.