Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.509 vizualizări
1.039 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
4. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
8. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
9. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
13. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
17. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
29. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.