Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.188 vizualizări
950 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
9. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
15. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
17. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
24. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.