Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.462 vizualizări
1.031 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
15. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
18. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
23. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
30. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.