Ouă tunisiene cu ardei şi roşii - reţetă tradiţională din Tunisia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Tunisia » Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Ouă tunisiene cu ardei şi roşii

Reţetă tradiţională din Tunisia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cepe verzi taiate rondele mai groase, 150 ml ulei de masline, 4 rosii coapte taiate felii, 3 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete, 80 g miez de rosii (din conserva), 1-2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 4 oua, chimen macinat.

Mod de preparare: Se incing 6 linguri cu ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga rosiile taiate felii, ardeii grasi, miezul de rosii si usturoiul si se dunstuiesc circa 20 de minute, pana ce se inmoaie.
Se toarna in tigaie inca 4 linguri cu ulei, se gusta legumele de sare si piper, se condimenteaza cu piper de Cayenne si se mai lasa sa fiarba incet alte 5 minute.
Se apasa cu dosul unei linguri in 4 locuri (formand 4 adancituri) si in fiecare loc se sparge cate un ou. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba ouale, pana ce se intaresc circa 10 minute (atentie la legume, sa nu se prinda de fundul tigaii).
Se presara peste legume chimenul macinat si se servesc imediat, pe farfurii incinse.
8.429 vizualizări
1.021 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
3. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
6. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
10. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
27. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
30. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.