Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene |
Ouă scoţiene
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara. Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet. Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.141 vizualizări
Versiunea printabilă982 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 2. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri) 4. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 5. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte) 10. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 20. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 23. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 25. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate) 29. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii) 30. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) |