Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.262 vizualizări
1.030 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
2. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
9. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
12. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
15. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
17. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
18. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
20. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
24. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
28. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.