Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene |
Ouă scoţiene
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara. Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet. Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
5.999 vizualizări
Versiunea printabilă945 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 2. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 9. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 13. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte) 18. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă) 24. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă) 27. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 30. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă) |