Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.275 vizualizări
1.033 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
6. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
8. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
13. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
20. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.