Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.438 vizualizări
1.077 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
5. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
9. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
14. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
25. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
27. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
30. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.