Ouă scoţiene - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara.
Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
6.375 vizualizări
1.059 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
2. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
7. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
11. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
17. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.