Ouă franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti

Ouă franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper.

Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust.
Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.497 vizualizări
984 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
3. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
12. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
18. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
20. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
27. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.