Ouă franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti

Ouă franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper.

Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust.
Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.025 vizualizări
854 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
2. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
16. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.