Ouă franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti

Ouă franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper.

Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust.
Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.312 vizualizări
927 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
9. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă Tonnato (Salate > Salate cu peşte)
11. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
18. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
20. Ouă cochete (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
22. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
28. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.