Ouă franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă franţuzeşti

Ouă franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 1/2 l ulei, 100 g mustar, 3 castraveti in otet, 100 g smintina, sare, piper.

Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este obligatoriu. Pe oua se presara putina sare si putin piper dupa care se toarna sosul obtinut din ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeata, dupa gust.
Se servesc reci ca aperitive si inlocuiesc ouale umplute.
6.434 vizualizări
962 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
2. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
4. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
19. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
21. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.