Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.997 vizualizări
1.016 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
3. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
9. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
18. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Mujdei pescăresc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Majniţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.