Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.092 vizualizări
1.045 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
2. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
4. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
8. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
11. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
14. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
16. Raci fierţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
24. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.