Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.064 vizualizări
1.040 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
2. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
10. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
17. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
18. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.