Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.684 vizualizări
917 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
4. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Costiţă de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
17. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
24. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
29. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.