Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.920 vizualizări
999 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
9. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
14. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
17. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
24. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
28. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.