Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
5.308 vizualizări
541 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mujdei pescăresc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
4. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
13. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
16. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cafea tonică (Băuturi > Cafele)
19. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
20. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
29. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.