Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.052 vizualizări
1.035 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
7. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
8. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
11. Albă ca zăpada (Dulciuri > Prăjituri)
12. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
16. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
17. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
26. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.