Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.722 vizualizări
925 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Regineta (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ficat natur (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
13. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
21. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Crap prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
26. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Toast-uri cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.