Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.065 vizualizări
1.040 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
4. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
5. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
9. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
19. Ouă cochete (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
22. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
23. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Crap grecesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.