Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.975 vizualizări
1.013 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat cu boia (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Muşchiuleţ împletit (Mâncăruri > Fripturi)
8. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
19. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mazăre sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
24. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Lichior de zmeură (Băuturi > Lichioruri)
27. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.