Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.080 vizualizări
1.043 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Magda (Dulciuri > Torturi)
2. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
3. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Colivă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
5. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
7. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Latkes (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
13. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
18. Sufleu de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
26. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.