Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.096 vizualizări
1.047 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Crap umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
7. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
10. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tort de miere cu nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
13. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Gulaş cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
20. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Tort cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
23. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
27. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
30. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.