Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.042 vizualizări
1.035 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
10. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
17. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
22. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
24. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.