Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.063 vizualizări
1.039 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Lichior de cafea (Băuturi > Lichioruri)
12. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Churros de Pescado (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
25. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.