Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.056 vizualizări
1.036 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Creveţi cu tofu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de iaurt (Dulciuri > Îngheţate)
7. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pătrate cu jeleu de coacăze (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
13. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
19. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.