Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.901 vizualizări
993 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
10. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Scrumbii italiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
19. Wok cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cassoulet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
23. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.