Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.044 vizualizări
1.035 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Purcel de lapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
11. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Icre Pompadour (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pârjoale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chebab (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.