Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.079 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
16. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
19. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
22. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
24. Cremşnit (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
27. Macrou cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.