Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.071 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
2. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
17. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
18. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
24. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.