Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.026 vizualizări
1.027 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de hasmaţuchi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
5. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Chifteluţe pe pat de aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
18. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Limbă rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
23. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
26. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.