Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.035 vizualizări
1.034 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
9. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
13. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
15. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
20. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Omletă cu de toate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
29. Vongole cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.