Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.630 vizualizări
899 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
2. Parfe de iaurt (Dulciuri > Îngheţate)
3. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Mazăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
10. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
22. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
24. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
25. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
30. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.