Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.076 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
3. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
4. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Limbă rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
16. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
30. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.