Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.075 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Frigărui asortate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Spumă de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Spume)
8. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Iahnie de fasole de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Conopidă cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
26. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Icre de fasole (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.