Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.861 vizualizări
982 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
5. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi)
9. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
10. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
21. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
23. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Crostata di mele (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.