Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.648 vizualizări
906 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
2. Cafea caraibiană (Băuturi > Cafele)
3. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gogoloaşe cu scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
6. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
7. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
9. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
14. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
19. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Bulete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sufleu de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.