Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.811 vizualizări
962 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Boabe de porumb murate (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Murături turceşti (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.