Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.058 vizualizări
1.036 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
4. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
11. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
17. Costiţă friptă cu fasole verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
26. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
27. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
30. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.