Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
6.973 vizualizări
1.013 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
16. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
23. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
29. Melci cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.