Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.040 vizualizări
1.034 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vongole cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Angemacht (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
6. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
9. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Crap prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
14. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Creveţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
24. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
26. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
28. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
29. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.