Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
5.364 vizualizări
559 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
3. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
12. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
16. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
20. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
21. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Aluat de cozonac (brioşe) (Dulciuri > Aluaturi)
25. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Potage bonne femme (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.