Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.066 vizualizări
1.040 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
2. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
19. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
27. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
30. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.