Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.073 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
5. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
6. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
12. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
13. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ouă de vară (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
24. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Sote de ficat cu măr copt (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Crap grecesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
30. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.