Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.048 vizualizări
1.035 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
4. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cassoulet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
12. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
13. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
18. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
28. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.