Ouă a la Frankfurt - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Ouă a la Frankfurt

Ouă a la Frankfurt

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana (sau lapte acru gros), 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 2 cesti de verdeata tocata (patrunjel, marar, tarhon, codite de ceapa verde), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit Cayenne (piper foarte iute).
In plus - 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, cateva fire de verdeata pentru garnisit, scobitori.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub jetul de apa rece si se decojesc. Se trece un ou printr-o sita si se amesteca bine cu smantana si mustarul, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Se adauga mierea si piperul iute (Cayenne), se toarna sosul intr-un bol si se decoreaza cu putina verdeata. Celelalte oua se taie in doua, se insira pe fiecare scobitoare o maslina, cate-o bucatica de ardei gras rosu si cate-un cub de cascaval, se infig scobitorile in jumatatile de ou si se garnisesc cu verdeata.
Se servesc cu sosul de smantana si mustar si cu felii de bagheta proaspata sau de paine de tara.
7.068 vizualizări
1.042 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu cu lămâie (Dulciuri > Creme)
2. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Icre de fasole (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tort şoricel (Dulciuri > Torturi)
9. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Purcel de lapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
22. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
23. Macrou boulonnaise (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.