Mousse au chocolat (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (I)

Mousse au chocolat (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.239 vizualizări
794 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
10. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
23. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
24. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
28. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.