Mousse au chocolat (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (I)

Mousse au chocolat (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.410 vizualizări
835 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
5. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
15. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
24. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
26. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.