Mousse au chocolat (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (I)

Mousse au chocolat (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.363 vizualizări
814 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
5. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
6. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
10. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ceaiul exotic al lui Amor (Băuturi > Ceaiuri)
16. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
18. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ochiuri cu parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.