Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.437 vizualizări
854 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
5. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
12. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ştrudel cu morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
16. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
30. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.