Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.104 vizualizări
774 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
14. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
18. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
21. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
28. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.