Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.593 vizualizări
900 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
3. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
8. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
18. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ştrudel cu morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.