Morcovi Parma - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Morcovi Parma

Morcovi Parma

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
4.502 vizualizări
873 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
12. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
15. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ştrudel cu morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.