http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Morcovi Parma
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), sare, zahar, 200 g salata verde, 12 felii de sunca sau jambon.
Pentru sosul vinegreta: 1 ceapa mica (de arpagic), 1 portocala mica, 2 lingurite mustar (putin iute), 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), 2 linguri vin alb, 6 linguri ulei de floarea-soarelui, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late.
Pentru sosul vinegreta: Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.