Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei verzi, 750 g rosii coapte, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 carnati afumati, 6 linguri de ulei de masline, o lingurita de zahar, cate o jumatate de lingurita de cimbru si oregano, un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa, sare, piper, 2 linguri de patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata semintele, apoi se taie in bucatele mici.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari.
Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald.
In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul.
Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile.
Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet. Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros).
Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.
6.350 vizualizări
1.056 tipăriri
44 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Varză bavareză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
7. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
11. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.