Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei verzi, 750 g rosii coapte, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 carnati afumati, 6 linguri de ulei de masline, o lingurita de zahar, cate o jumatate de lingurita de cimbru si oregano, un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa, sare, piper, 2 linguri de patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata semintele, apoi se taie in bucatele mici.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari.
Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald.
In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul.
Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile.
Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet. Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros).
Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.
6.349 vizualizări
1.056 tipăriri
44 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
7. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
8. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.