Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei verzi, 750 g rosii coapte, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 carnati afumati, 6 linguri de ulei de masline, o lingurita de zahar, cate o jumatate de lingurita de cimbru si oregano, un varf de cutit de nucsoara proaspat rasa, sare, piper, 2 linguri de patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata semintele, apoi se taie in bucatele mici.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari.
Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald.
In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul.
Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile.
Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet. Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros).
Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.
6.459 vizualizări
1.108 tipăriri
44 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.