Mămăligă cu ceapă caramelizată - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată

Mămăligă cu ceapă caramelizată

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).

Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit.
Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.496 vizualizări
1.134 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
6. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
8. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
12. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.