Mămăligă cu ceapă caramelizată - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată

Mămăligă cu ceapă caramelizată

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).

Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit.
Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.390 vizualizări
1.115 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
5. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
12. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
25. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
26. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.