Mămăligă cu ceapă caramelizată - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată

Mămăligă cu ceapă caramelizată

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).

Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit.
Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.001 vizualizări
1.026 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
8. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
13. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
22. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.