Mămăligă cu ceapă caramelizată - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu ceapă caramelizată

Mămăligă cu ceapă caramelizată

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru ceapa caramelizata: 1 ceapa mare (300 g), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar (eventual brun), 1/8 l vin rosu (sau zeama concentrata de zarzavat), piper pisat mare, 100 g branza telemea (de oaie), 4 lingurite Pesto (se gaseste de-a gata sau se poate prepara din patrunjel, usturoi si ulei - mixate).

Mod de preparare: Mamaliga se prepara obisnuit.
Ceapa: se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la incins uleiul si zaharul si cand zaharul s-a topit, se adauga ceapa si se lasa sa se caramelizeze circa trei minute. Se toarna peste ea vinul, se fierbe 5 minute si se gusta de sare si piper. Se pune mamaliga in farfurii adanci, peste ea se intinde ceapa caramelizata, peste ceapa se presara branza telemea faramitata, iar peste branza se toarna Pesto si se presara piperul macinat.
9.623 vizualizări
1.164 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
3. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
30. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.