Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
19.677 vizualizări
918 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
16. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
23. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.