Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
21.975 vizualizări
1.404 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
8. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.