Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
20.231 vizualizări
1.000 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Gyros (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.