Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.024 vizualizări
1.422 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
6. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
8. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
10. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
29. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.