Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.031 vizualizări
1.423 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
24. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.