Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.077 vizualizări
1.429 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.