Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.207 vizualizări
1.462 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
17. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
22. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.