Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
19.864 vizualizări
941 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
25. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.