Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
19.594 vizualizări
907 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
26. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.