Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.220 vizualizări
1.463 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
2. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.