Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.103 vizualizări
1.438 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.