Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
22.134 vizualizări
1.443 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
3. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.