Gyros de pui cu tzatziki - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Gyros de pui cu tzatziki

Gyros de pui cu tzatziki

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung, sare, 300 g dovlecei, 1/2 linguriţă de rozmarin pisat, 750 g piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 250 g castraveţi, 2 crenguţe de mărar, 300 g iaurt, piper, puţină zeamă de lămîie, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Între timp, se curăţă dovleceii, se spală şi se taie în felii.
Pentru gyros, se spală pieptul de pui, se zvîntă şi se taie în fîşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă, două cepe se taie în inele, iar a treia se taie cubuleţe mici. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Pentru tzatziki, se curăţă castraveţii şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu cubuleţele de ceapă, mărarul tocat, iaurtul şi se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămîie. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa tăiată inele, ardeiul şi fâşiile de carne. Se amestecă pe foc iute circa 7 minute, pînă se rumenesc. Se condimentează cu sare şi piper.
Separat, se încinge restul de ulei, în care se călesc dovleceii; se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. Se adaugă orezul fiert şi se amestecă.
Se serveşte gyros cu garnitura de orez şi tzatziki.
21.681 vizualizări
1.317 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
4. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
8. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
9. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.