Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » File de miel cu bruschetta |
File de miel cu bruschetta
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 fileuri de miel (a circa 150 g), sare, piper, 800 g rosii, 6 linguri ulei de masline, 12 felii de paine alba, un catel de usturoi, 40 g parmezan ras (sau cascaval), 4 linguri de ierburi tocate amestecate (de ex. patrunjel, rozmarin, cimbru). Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se spala fileurile, se zvanta cu un stergar, se sareaza si se pipereaza. Rosiile spalate se taie cubulete. Se prajesc fileurile circa 5-10 minute in trei linguri de ulei incins, dupa care se scot din tigaie si se infasoara fiecare in folie de aluminiu. In aceeasi grasime se calesc putin si rosiile si se gusta de sare si piper. Se baga feliile de paine in cuptor si se lasa sa se rumeneasca circa 3-5 minute. Se scot, se freaca cu catelul de usturoi, se ung cu uleiul ramas si pe fiecare felie se pune cate-un strat de rosii calite si se presara sare, piper si cascaval ras. Se scoate carnea din folie, se trec toate feliile prin amestecul de ierburi tocate si se servesc cu bruschetta (painea prajita cu usturoi, rosii si cascaval ras).
4.156 vizualizări
Versiunea printabilă738 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 6. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi) 8. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi) 9. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi) 10. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 13. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. File de şalău cu ragu de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 16. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 20. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi) 25. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi) 26. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 27. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi) 28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |