Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
9.851 vizualizări
909 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
19. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
28. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
30. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.