Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.814 vizualizări
1.191 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Haşeu vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
8. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
10. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
28. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.