Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.812 vizualizări
1.190 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
4. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
18. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Chec scoţian (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Crap marinăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pizza cu anghinare (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
26. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
28. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
30. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.