Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.806 vizualizări
1.189 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
15. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
18. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.