Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.794 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
2. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Banane în coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Huevos Rancheros (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
20. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
21. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
26. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.