Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.769 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
9. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
15. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
28. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
30. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.