Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.288 vizualizări
1.055 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
4. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
7. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
15. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
17. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
22. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
26. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.