Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.789 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
2. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Minestra di Cavolfiore (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
13. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Îngheţată de căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
24. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
27. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.