Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.756 vizualizări
1.178 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
3. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
16. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
18. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
24. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.