Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.842 vizualizări
1.197 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
2. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
5. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
6. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
7. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
12. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
13. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
18. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
28. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.