Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.790 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
5. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
12. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
16. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
23. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.