Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.801 vizualizări
1.187 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
6. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
13. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
16. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
22. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
23. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
29. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.