Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.844 vizualizări
1.198 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
20. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
24. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
25. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.