Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.815 vizualizări
1.191 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
9. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
12. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
16. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
18. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
19. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
29. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.