Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.808 vizualizări
1.190 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
2. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
5. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
12. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
14. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
17. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
18. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
27. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
29. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.