Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.835 vizualizări
1.196 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
5. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
9. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Banane în coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
18. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
24. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.