Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.765 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
3. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ketchup picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
22. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
25. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
30. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.