Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.787 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
8. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
10. Peşte cu mâncărică de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
13. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
14. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
15. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
16. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
23. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.