Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.632 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
3. Fazan cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
7. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
9. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
10. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
20. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
24. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.