Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.720 vizualizări
1.171 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
2. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
5. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
7. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
12. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
28. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.