Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.825 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
3. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
12. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
15. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
17. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
18. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Mujdei cu smântână (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
22. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
26. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.