Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.799 vizualizări
1.186 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
8. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
9. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
12. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.