Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.841 vizualizări
1.197 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
16. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
25. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
27. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.