Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.747 vizualizări
1.177 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
3. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
25. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
26. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
27. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.