Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.802 vizualizări
1.187 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
2. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
7. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
11. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
13. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
16. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
28. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Quiche Lorraine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.