Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.770 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
3. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
6. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
11. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
18. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.