Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
9.312 vizualizări
778 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
2. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
3. Regineta (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
8. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
16. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
23. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
24. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.