Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.764 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
3. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
8. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
12. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
16. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
23. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
30. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.