Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.783 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
13. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
15. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
21. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
23. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
26. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
27. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
28. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.