Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.823 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
2. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
4. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
7. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
14. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.