Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.822 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
14. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
20. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
23. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
29. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.