Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.768 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
11. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
13. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
15. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
19. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
20. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Creveţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.