Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.819 vizualizări
1.191 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
3. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
16. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
20. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
23. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
24. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
26. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.