Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.622 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
13. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
24. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.