Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.788 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
3. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
15. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
20. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort minune (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.