Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.633 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Peşte cu mâncărică de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
11. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
14. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
15. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
18. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
20. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
25. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.