Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.839 vizualizări
1.196 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tocinei (Kartoffelnpuffer) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
13. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
14. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.