Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.838 vizualizări
1.196 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
9. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Muşchi Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
13. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
18. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
23. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
24. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
27. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.