Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.830 vizualizări
1.194 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
5. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
6. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
9. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
17. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.