Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.767 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Mâncare de ficăţei cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
7. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
8. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
10. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
18. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Cozonac bucovinean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
30. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.