Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.762 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
8. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
10. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
11. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
19. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.