Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.772 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
2. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
5. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
10. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
11. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
16. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
21. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
23. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
27. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.