Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.697 vizualizări
1.166 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
18. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
21. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.