Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g foi de vita conservate la borcan, 180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac.
Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper.
Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele.
Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica.
Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
10.761 vizualizări
1.181 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
3. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Haşeu vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
13. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
22. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
23. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
27. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
28. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.