Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.244 vizualizări
1.095 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
5. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
24. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
26. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.