Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.167 vizualizări
1.079 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
2. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
7. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
13. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
22. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
26. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.