Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.279 vizualizări
1.105 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
14. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare de curcan cu castane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
24. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
26. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.