Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.345 vizualizări
1.124 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
21. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
22. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
27. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.