Curcan cu sos de măruntaie - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie

Curcan cu sos de măruntaie

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină.

Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot.
Se serveşte curcanul cu sosul alături.
6.168 vizualizări
1.079 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
11. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
16. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.