Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Curcan cu sos de măruntaie |
Curcan cu sos de măruntaie
Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 curcan, sare, piper, 1/2 linguriţă cimbru, măruntaie de curcan, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 morcov, 1 foaie de dafin, 2 fire pătrunjel, 1/4 ceaşcă făină. Mod de preparare: Se pune pasărea, fără măruntaie şi gât, într-o tavă mare, se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptorul încins cca 3 ore. Pentru a se rumeni frumos, se scoate folia cu 1 1/4 ore înainte şi se unge curcanul din când în când cu sosul din tavă. Se prepară sosul: se pun la fiert măruntaiele (fără ficat), ceapa tăiată în două, ţelina tăiată bucăţele, dafinul, pătrunjelul. După ce au dat în clocot, se fierb 45 de minute la foc mic. Se strecoară supa, se păstrează zeama şi măruntaiele, care se toacă mărunt. Se strecoară sosul în care s-a fript curcanul, se pun 2 linguri de sos într-o cratiţă, se adaugă făina şi puţină sare, se căleşte uşor făina, se adaugă zeama de măruntaie şi apă, dacă mai este nevoie. Se amestecă până se îngroaşă sosul puţin. Se adaugă măruntaiele şi se mai dau un clocot. Se serveşte curcanul cu sosul alături.
5.805 vizualizări
Versiunea printabilă987 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe) 2. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume) 3. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte) 4. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 6. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 9. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume) 12. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume) 16. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci) 18. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe) 19. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 23. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 26. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci) 28. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe) 29. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii) |