![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Crochete de camembert |
Crochete de camembert
![]() Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 250 g camembert (brînză Bucegi), 2 ouă, 50 g pesmet, 50 g sîmburi de nucă, 40 g făină, 250 ml ulei (eventual de arahide). Mod de preparare: Scoateti coaja de pe suprafata branzei cu lama unui cutit si taiati-o in 8 bucati. Macinati nuca si amestecati-o cu pesmetul. Spargeti ouale intr-o farfurie adanca, adaugati o lingura de ulei si bateti-le cu furculita. Dati bucatile de camembert mai intai prin faina si pe urma prin ou si tavaliti-le apoi prin pesmet si nuca. Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie si prajiti crochetele pe rand (fara sa se atinga), circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Serviti-le fierbinti, cu salata verde dreasa cu un sos vinegreta, pe care-l preparati amestecand o lingura de otet de vin, o lingura de mustar, 2 linguri cu ulei de nuca, 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui, sare si piper. Adaugati si cativa samburi de nuca, rasi. Pentru crochete alegeti un camembert moale, dar care sa nu curga, si incingeti foarte bine uleiul inainte de a le praji. (Incercati-i temperatura introducand o bucatica de paine. Trebuie sa se rumeneasca imediat.)
4.791 vizualizări
798 tipăriri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |