Creveţi Balti în sos iute - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute

Creveţi Balti în sos iute

Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.

Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie.
Ardeiul ramas se toaca pentru decor.
Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc.
Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.292 vizualizări
1.174 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
3. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
16. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
18. Banane cu bezea (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
20. Rasol de iepure împănat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
28. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.