Creveţi Balti în sos iute - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute

Creveţi Balti în sos iute

Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.

Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie.
Ardeiul ramas se toaca pentru decor.
Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc.
Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.440 vizualizări
1.211 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
9. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Păstrăv în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
19. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
20. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
24. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
27. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
28. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.