Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Creveţi Balti în sos iute |
Creveţi Balti în sos iute
Reţetă tradiţională din China
Ingrediente: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proaspeti, 3 linguri cilantro tocat, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita de sare, 3 linguri ulei de porumb, 16 creveti jumbo deja fierti curatati de coaja si coada.
Mod de preparare: Ceapa, pasta de tomate, coriandrul, turmericu, 2 ardei iuti, 2 linguri de cilantro, sucul de lamie si sarea se pun in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut. Daca e prea groasa compozitia se pune un pic de apa sa se inmoaie. Ardeiul ramas se toaca pentru decor. Se incalzeste wokul la flacara rapida dupa care se da focul incet si pune pasta. Se caleste pentru 3-5 minute pana se face ca o smantana groasa. Se adauga crevetii si se lasa sa se patrunda bine, nu prea mult caci se intaresc. Se pune pe platou si se orneaza cu ardeiul si cilandro ramas. Se serveste imediat.
8.006 vizualizări
Versiunea printabilă1.075 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 3. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi) 4. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri) 5. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri) 9. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe) 10. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume) 12. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 19. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume) 24. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi) 26. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 29. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |