Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
9.660 vizualizări
982 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
6. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
7. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
10. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
12. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
23. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.