Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
10.131 vizualizări
1.101 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
2. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
11. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
21. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de vară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.