![]()  | 
    
     
     | 
  
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână | 
| 
     
    Crenvuşti cu sos de smântână
    
     
     
    
    Reţetă tradiţională din Ucraina 
    
    Timp de preparare: 45 min.
     
    Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii). Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust. Se servesc calzi cu piure. Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul. 
    10.131 vizualizări
    
     
    1.101 tipăriri 2 trimiteri   Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter
     | 
  
| Alte reţete | 
| 
    
     |