Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
7.676 vizualizări
617 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
9. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
22. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
30. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.