Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
10.177 vizualizări
1.118 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
15. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Fazan cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
22. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
25. Avocado cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
27. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
29. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.