Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
7.801 vizualizări
637 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.