Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
7.266 vizualizări
567 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
3. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
9. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.