Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână |
Crenvuşti cu sos de smântână
Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii). Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust. Se servesc calzi cu piure. Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
9.660 vizualizări
Versiunea printabilă982 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume) 5. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 6. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci) 7. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe) 10. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe) 12. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 13. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 16. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 17. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 19. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 20. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 22. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi) 23. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri) 25. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |