Crenvuşti cu sos de smântână - reţetă tradiţională din Ucraina - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ucraina » Crenvuşti cu sos de smântână

Crenvuşti cu sos de smântână

Reţetă tradiţională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper

Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
7.570 vizualizări
605 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
2. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
23. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.