Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.675 vizualizări
1.304 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
6. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
13. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
22. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
23. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
25. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
26. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.