Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.715 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
2. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
8. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
13. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
18. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
19. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
26. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
28. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
29. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.