Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.681 vizualizări
1.305 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
6. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
8. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
9. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
11. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
17. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
18. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
21. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
25. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
29. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
30. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.