Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.737 vizualizări
1.313 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
5. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
8. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
9. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
11. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
12. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
15. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
18. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
20. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
22. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
23. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.