Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.687 vizualizări
1.306 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
4. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
16. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
26. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
28. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.