Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.674 vizualizări
1.302 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
4. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
5. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cremă de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
10. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
11. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
12. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
25. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
28. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
30. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.