Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.718 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
7. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
11. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
13. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
15. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
18. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
23. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.