Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.199 vizualizări
1.173 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
3. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
5. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
8. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
11. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
13. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
14. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
17. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
20. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
23. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
28. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
30. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.