Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.706 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
4. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
9. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
10. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
15. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
17. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
29. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.