Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.734 vizualizări
1.313 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
2. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
6. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
8. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
11. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
14. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
17. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
22. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
25. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
29. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.