Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.750 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
2. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
3. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
4. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
5. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
7. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
9. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
11. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
13. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
14. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
17. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
23. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
26. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.