Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.745 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
2. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
7. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
9. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
15. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
17. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
19. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
23. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
26. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.