Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.704 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
6. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
7. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
8. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
10. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
17. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
20. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
26. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.