Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.744 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
2. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
4. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
11. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
16. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
27. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
29. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.