Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.663 vizualizări
1.301 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
2. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
11. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
16. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
17. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
23. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
27. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
30. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.