Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.713 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
3. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
8. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
9. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
11. Cremă de zahăr ars cu zmeură (Dulciuri > Creme)
12. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
13. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
23. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
25. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
27. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
28. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
29. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.