Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.637 vizualizări
1.291 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
4. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
5. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
6. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
17. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
26. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
27. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
28. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.