Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.740 vizualizări
1.313 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
6. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
8. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
9. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
10. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
12. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
17. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
20. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
27. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
30. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.