Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.720 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cremă de cafea (Dulciuri > Creme)
11. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
12. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
16. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
17. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
18. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
19. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme)
26. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
27. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
28. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.