Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.756 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
5. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
9. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
14. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
19. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
20. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
21. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
23. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
25. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
26. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.