Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.760 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
17. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
18. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
19. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
21. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
28. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
30. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.