Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.721 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
5. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
7. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
8. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
11. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
19. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
20. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
21. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.