Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.701 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
3. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
8. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
12. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
20. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
21. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
25. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
28. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
29. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.