Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.702 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
3. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
7. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
8. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
10. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
13. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
19. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
22. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
23. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
24. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
26. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.