Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.678 vizualizări
1.305 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
6. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
11. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
14. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
15. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
19. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
20. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
22. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.