Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.610 vizualizări
1.285 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
5. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
6. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
11. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
21. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
26. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
27. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
28. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.