Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.577 vizualizări
1.279 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
2. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
10. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
19. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
21. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.