Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză |
Cremă picantă de brânză
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie. Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul). Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot. Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece. Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.306 vizualizări
Versiunea printabilă1.210 tipăriri 17 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume) 5. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme) 6. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 7. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 11. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 14. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 15. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi) 17. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 18. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme) 19. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 26. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 27. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |