Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.747 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
3. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
13. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.