Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.684 vizualizări
1.306 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
13. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
18. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
19. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
23. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
24. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
29. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.