Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
7.962 vizualizări
1.092 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
2. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
5. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
15. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
17. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
18. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
27. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.