Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.655 vizualizări
1.300 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
2. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
4. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
7. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
8. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
10. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
11. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
12. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
13. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
15. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
17. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
18. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
22. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
29. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
30. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.