Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.742 vizualizări
1.313 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
11. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
18. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
19. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
28. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
30. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.