Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.746 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
2. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
5. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
8. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
10. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
12. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
13. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
18. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
20. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
22. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
23. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
24. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
28. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.