Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.730 vizualizări
1.311 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
3. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
4. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
11. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
14. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
16. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
17. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
18. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
20. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
23. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
24. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
28. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
30. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.