Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.763 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
5. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
12. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
14. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
16. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
17. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
18. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
19. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
21. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
23. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.