Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.726 vizualizări
1.311 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
2. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
3. Cremă de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
5. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
17. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
18. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
19. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
24. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
28. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
30. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.