Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.752 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
5. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
6. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
10. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
12. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
14. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
17. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.