Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.705 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
8. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
15. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
18. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
19. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
29. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
30. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.