Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.685 vizualizări
1.306 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
5. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
7. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
9. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
10. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
17. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
18. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
21. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
22. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
29. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.