Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.072 vizualizări
1.134 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
5. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
7. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
14. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
16. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
18. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cremă de zahăr ars cu zmeură (Dulciuri > Creme)
21. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
25. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.