Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
7.798 vizualizări
1.029 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
3. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
11. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
20. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
21. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
23. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
24. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.