Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.686 vizualizări
1.306 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
2. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
7. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
8. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
10. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
11. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
12. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
16. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
23. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
25. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.