Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.682 vizualizări
1.305 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
5. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
18. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
21. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
28. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.