Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.729 vizualizări
1.311 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
5. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă de cafea (Dulciuri > Creme)
8. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
10. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
12. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
13. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
15. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
20. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
24. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
26. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
28. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
29. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.