Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.676 vizualizări
1.304 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
7. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
13. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
16. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
17. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
20. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
27. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
30. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.