Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.688 vizualizări
1.307 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
5. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
14. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
20. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
22. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
23. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
29. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
30. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.