Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.717 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
3. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
8. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
9. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
16. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
20. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
22. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
29. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.