Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.669 vizualizări
1.302 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
2. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
3. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
8. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
14. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
21. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
24. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
25. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
30. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.