Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.732 vizualizări
1.311 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
3. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
7. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
9. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
12. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
13. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
18. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
19. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
21. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
24. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.