Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.714 vizualizări
1.308 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
2. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
9. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
10. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
11. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
13. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
19. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
21. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.