Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.768 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
2. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
3. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
16. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
20. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
28. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.