Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.683 vizualizări
1.305 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
4. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
13. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
18. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
20. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme)
21. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
23. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
24. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
26. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.