Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.677 vizualizări
1.304 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
3. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
7. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
10. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
13. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
14. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
19. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
21. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.