Cremă picantă de brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Cremă picantă de brânză

Cremă picantă de brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi (roşii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 linguriţe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.

Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmiţează într-un castron şi se zdrobeşte bine cu o furculiţă (nu cu mixerul).

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar ardeii iuţi se despică, se îndepărtează seminţele şi nervurile şi se taie fin de tot.

Se amestecă toate cu brânza telemea şi se adaugă iaurtul până ce se obţine o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper şi boia şi se pune la rece.

Înainte de-a o servi, crema se garniseşte cu jumătăţi de măsline şi felii de lămâie.
8.753 vizualizări
1.314 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
11. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
13. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
30. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.