Cremă caramel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă caramel

Cremă caramel

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru sosul caramel: 250 g zahar, 5 linguri apa.
Pentru crema: 1 baton de vanilie, 1/2 l lapte, 3 oua intregi, 2 galbenusuri, 100 g zahar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se prepara sosul: Se topeste zaharul intr-o cratita si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu apa, se lasa sa dea cateva clocote amestecand intruna si se ia de pe foc.
Se pregatesc formele: Se toarna sosul (asa gros) in 6 forme mici de budinca (150 ml), care se rasucesc in asa fel, incat fundul si marginile sa fie acoperite. Se lasa sa se raceasca.
Se fierbe laptele cu vanilie - Se crapa batonul de vanilie pe lung si se rade miezul cu un cutit mic de bucatarie. Se introduc in lapte (si miezul, si coaja) si se pune laptele pe foc. Cand da in fiert, se ia vasul de pe foc si se scoate coaja de vanilie.
Se prepara compozitia cu oua: Se freaca ouale intregi si galbenusurile cu zahar, dar fara sa se formeze spuma prea multa. Se adauga laptele fierbinte putin cate putin cu polonicul si se amesteca usor. Se trece compozitia printr-o sita si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute.
Se pregateste baia de apa (bain-marie): Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se ia un vas adanc (termorezistent), se pune pe fundul lui hartie si se asaza formele. Se mai amesteca o data crema si apoi se toarna in forme. Se umple vasul cu apa fierbinte pana la jumatatea formelor, se acopera fiecare forma cu o folie de pergament si se baga in cuptor. Se lasa circa 35 de minute, pana ce se intareste crema. Se scot formele din cuptor, se desprinde de pe margini crema cu un cutit ascutit si se rastoarna.
Atentie: apa nu trebuie sa fiarba in clocote. Pentru a reduce caldura, adaugati 2-3 cuburi de gheata.
6.168 vizualizări
637 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.