Cremă de zahăr ars franţuzească - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cremă de zahăr ars franţuzească

Cremă de zahăr ars franţuzească

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 g frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Mod de preparare: Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.
6.745 vizualizări
903 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
4. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Îngheţată de zahăr ars (Dulciuri > Îngheţate)
8. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
9. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
10. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
12. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
13. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
15. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă Irish Mist (Dulciuri > Creme)
17. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
21. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
24. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
26. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
27. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
28. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.