Cremă de zahăr ars franţuzească - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cremă de zahăr ars franţuzească

Cremă de zahăr ars franţuzească

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 g frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Mod de preparare: Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.
6.636 vizualizări
876 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
4. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
6. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
8. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
10. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
12. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme)
14. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
15. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
17. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
18. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
19. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
21. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
22. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
24. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
25. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
26. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
27. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort cu cremă de nuci (Dulciuri > Torturi)
29. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
30. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.