Cremă de zahăr ars franţuzească - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cremă de zahăr ars franţuzească

Cremă de zahăr ars franţuzească

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 g frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.

Mod de preparare: Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.
6.797 vizualizări
918 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
3. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
4. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
5. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
6. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
8. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cremă Fondue (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
11. Cremă de zahăr ars cu zmeură (Dulciuri > Creme)
12. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
13. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
15. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
24. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
25. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
26. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cremă de zahăr ars (Dulciuri > Creme)
29. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.