Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cremă de zahăr ars franţuzească |
Cremă de zahăr ars franţuzească
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 g frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra. Mod de preparare: Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe de portelan sau de pamant, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, unsa cu grasime si umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pana ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider. Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pana ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.
6.341 vizualizări
Versiunea printabilă792 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri) 2. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi) 4. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme) 5. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme) 6. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme) 9. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme) 10. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme) 14. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme) 16. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 17. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Crochete de orez cu zahăr (Dulciuri > Gogoşi) 22. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi) 24. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme) 26. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi) 28. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 29. Cremă caramel (Dulciuri > Creme) 30. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme) |