Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
10.285 vizualizări
668 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
6. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.