Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.268 vizualizări
1.209 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
24. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlet suedez (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.