Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate |
Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper. Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit. Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza. Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute. Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos). Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.883 vizualizări
Versiunea printabilă1.102 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi) 2. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi) 5. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 8. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi) 10. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi) 11. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi) 13. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi) 17. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 19. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 21. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi) 22. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi) 23. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi) 26. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi) 28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) |