Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.262 vizualizări
1.209 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
2. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
13. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
26. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.