Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.245 vizualizări
1.203 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
5. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
11. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
17. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.