Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.189 vizualizări
1.180 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Usturoi conservat cu ierburi aromate (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.