Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.067 vizualizări
1.156 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlet suedez (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
27. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.