Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.160 vizualizări
1.173 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlete St.Prex (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlet suedez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
12. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
23. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.