Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
10.465 vizualizări
697 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cotlete St.Prex (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.