Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.744 vizualizări
1.062 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
29. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.