Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.217 vizualizări
1.187 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
3. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
6. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.