Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.715 vizualizări
1.052 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
7. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.