Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.781 vizualizări
1.072 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cotlet suedez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.