Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.050 vizualizări
1.150 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
28. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.