Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
10.178 vizualizări
642 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Miel mongolez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cotlet surpriză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
23. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
26. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.