Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
10.038 vizualizări
622 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
3. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Usturoi conservat cu ierburi aromate (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.