Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
12.116 vizualizări
1.165 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet suedez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
28. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.