Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
11.816 vizualizări
1.081 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.