Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cotlet de miel (cu costite cu tot), 1/2 legatura patrunjel verde, cimbru si maghiran, 100 ml ulei cu busuioc (sau cateva crengute de busuioc separat), 2 catei de usturoi, 400 g rosii mici, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala carnea si se zvanta. Se aleg frunzulitele de patrunjel, cimbru si maghiran, se toaca marunt, se amesteca cu uleiul si apoi se adauga usturoiul curatat si taiat feliute. Se unge carnea cu uleiul astfel preparat si se lasa sa se patrunda peste noapte la frigider, intr-un vas acoperit.
Se incinge cuptorul la 250 grade C si se introduce tava pentru friptura ca sa se-nfierbante bine. Se spala rosiile, se mai sterge putin din uleiul aromat cu care-a fost unsa carnea (si se pastreaza), dupa care se sareaza si se pipereaza.
Se asaza cotletul (cu partea carnoasa in sus) in tava fierbinte, se baga la cuptor si se prajeste circa 15 minute. Se adauga si rosiile, sarea, piperul, se picura putin ulei aromat si se mai tine la cuptor inca 5 minute.
Se scoate friptura si se inveleste vreo zece minute in hartie de aluminiu (in felul acesta carnea ramane zemoasa pentru ca se imbiba bine cu sos).
Se presara (dupa gust) cu verdeata tocata si se serveste cu rosiile coapte si - eventual - cartofi prajiti.
10.352 vizualizări
680 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
13. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Cotlet surpriză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.