Ciuperci greceşti - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciuperci greceşti

Ciuperci greceşti

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 5 linguri de ulei, 1 ceapa rosie mare, 1 lingura de pasta de rosii, zeama de la o lamaie, 7 linguri de vin alb, sare, piper macinat, 1 crenguta de rozmarin proaspat, 1 varf de cutit de cimbrisor.

Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata rondele in ulei sub capac, pana devine sticloasa, se adauga pasta de rosii, zeama de lamaie, vinul si condimentele.
Se fierb la foc mic sub capac 5 minute, apoi se adauga ciupercile curatate si taiate in patru.
Totul se fierbe pana cand se inmoaie, apoi se caleste la foc mare pana cand scade zeama.
Se serveste cu garnitura de orez.
10.206 vizualizări
1.202 tipăriri
27 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
26. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.