Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit.
Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica.

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana.
Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet.
Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat.
Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori.
Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica.
Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul.
Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.809 vizualizări
1.092 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
11. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
14. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
15. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
16. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
20. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
26. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
27. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
30. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.