Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar - reţetă tradiţională din Danemarca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit.
Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica.

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana.
Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet.
Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat.
Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori.
Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica.
Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul.
Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.370 vizualizări
967 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
6. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
16. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
17. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
20. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
23. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Urdă cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.