Cartofi franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.272 vizualizări
2.346 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
11. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.