Cartofi franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.107 vizualizări
2.300 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
8. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
10. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
15. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
24. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
30. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.