Cartofi franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.356 vizualizări
2.366 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
2. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
8. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
18. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
20. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
21. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.