Cartofi franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.617 vizualizări
2.416 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
6. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
12. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
22. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
23. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.