Cartofi franţuzeşti - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouă, 200-300 ml smîntînă, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare: Cartofii de mărime mijlocie, bine spălaţi şi necurăţaţi de coajă, se fierb acoperit circa 30 min, în apă clocotită cît să-i cuprindă. În apă, se pune o linguriţă de sare ca să nu se zdrobească. După ce s-au fiert, se taie în felii de circa 1/2 cm. Ouăle se pun într-un vas şi se fierb cu o linguriţă de sare circa 5-6 min, apoi se curăţă de coajă. Într-un vas de 1-2 l, uns bine cu unt, se pune jumătate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se pun 2 ouă tăiate felii rotunde, presărînd cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se procedeaza la fel şi cu jumătatea cealaltă de cartofi, ouă şi sare. Deasupra, se distribuie jumătate din cantitatea de smîntînă, pesmetul care a fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor să se înfierbînte cu 15 min înainte de servire. După ce s-a scos din cuptor, se pune restul de smîntînă.
Preparatul se serveşte ca fel întîi sau ca felul doi, asociat cu salată verde sau cu alte salate. Se poate servi şi ca garnitură la fripturi calde de orice fel.
43.528 vizualizări
2.397 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
2. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
7. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
22. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.