Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.357 vizualizări
1.306 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
2. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
7. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Şuncă în bere (Bierschinken) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
11. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
21. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
23. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
28. Rasol de iepure împănat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.