Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
11.784 vizualizări
1.160 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
4. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
10. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
15. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
25. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
27. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
30. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.