Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.331 vizualizări
1.302 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
2. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
5. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
8. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
11. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
28. Banane Mamdazi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.