Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.216 vizualizări
1.280 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
2. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
10. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
28. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
30. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.