Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.151 vizualizări
1.265 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
4. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
6. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
11. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
12. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
29. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
30. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.