Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.308 vizualizări
1.299 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
4. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
11. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
13. Struguri în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pipote cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
22. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
28. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
29. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.