Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu |
Carne de vită înăbuşită în vin roşu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat. Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin. Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece. Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita. Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore. Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora. Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute. Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
11.979 vizualizări
Versiunea printabilă1.208 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 2. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri) 6. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume) 7. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 8. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte) 11. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 13. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Salată italiană (Salate > Salate de legume) 15. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate) 19. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii) 20. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume) 21. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 22. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri) 27. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi) 28. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri) 29. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 30. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |