Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.315 vizualizări
1.300 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
2. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
4. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
6. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
12. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
30. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.