Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.336 vizualizări
1.302 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
22. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.