Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.316 vizualizări
1.300 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Quiche mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi)
6. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
13. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
15. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
22. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.