Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.146 vizualizări
1.264 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
5. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
14. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
18. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
19. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
28. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.