Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
11.979 vizualizări
1.208 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
2. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
7. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
15. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
29. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.