Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.298 vizualizări
1.298 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sote de iepure vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
9. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
11. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
12. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
20. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
28. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
30. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.