Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.286 vizualizări
1.295 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
7. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
11. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
16. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
17. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
21. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
28. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.