Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.338 vizualizări
1.302 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
3. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
11. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
15. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
28. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
29. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.