Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.362 vizualizări
1.307 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
6. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
10. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
15. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
17. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
18. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
23. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
30. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.