|  | 
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu | 
| 
    Carne de vită înăbuşită în vin roşu
    
       Reţetă tradiţională din Franţa 
    
    Timp de preparare: 5 h 
     Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat. Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin. Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece. Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita. Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore. Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora. Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute. Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti. 
    12.265 vizualizări
    
     1.290 tipăriri 13 trimiteri  Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter | 
| Alte reţete | 
|  1. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)  2. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)  3. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)  4. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)  5. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)  6. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  7. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)  8. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  9. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)  10. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)  11. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)  12. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)  13. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)  14. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  15. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  16. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)  17. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)  18. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)  19. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)  20. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  21. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  22. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  23. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  24. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)  25. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)  26. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  27. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)  28. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)  29. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)  30. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |