Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.321 vizualizări
1.300 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
6. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
8. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
16. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
21. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
29. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
30. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.