Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.310 vizualizări
1.299 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
18. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
26. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.