Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu |
Carne de vită înăbuşită în vin roşu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat. Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin. Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece. Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita. Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore. Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora. Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute. Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
11.784 vizualizări
Versiunea printabilă1.160 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme) 4. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 6. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 7. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 9. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe) 10. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume) 14. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume) 15. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 19. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi) 21. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 22. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă) 25. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi) 27. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume) 30. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |