Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.313 vizualizări
1.299 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
2. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)
16. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
20. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
26. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.