Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.352 vizualizări
1.305 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
2. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tocană de mistreţ tînăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
15. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
18. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
26. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.