Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.341 vizualizări
1.303 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
4. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
10. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
11. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
23. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
24. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.