Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.351 vizualizări
1.304 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
5. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Biftec în făină (Mâncăruri > Fripturi)
8. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Mâncărică de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
23. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
26. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.