Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.161 vizualizări
1.266 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
6. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
9. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
14. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
16. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
23. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
24. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
27. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.