Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.153 vizualizări
1.265 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
13. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
15. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
22. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sote de iepure vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.