Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.306 vizualizări
1.299 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
13. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
16. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
21. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
24. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
26. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.