Carne de vită înăbuşită în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Carne de vită înăbuşită în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (pulpa, spata sau muschi), 250 g slanina nu prea sarata, 150 g masline verzi, 6 morcovi, 3 cepe, 3 cepe de arpagic, 4 catei de usturoi, 1 buchet de verdeata (patrunjel, cimbru, telina), 1-2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu (750 ml), coaja de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, 2 cuisoare, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Taiati carnea - cu o zi inainte - in bucati de 3 cm, puneti bucatile intr-un vas de pamant, stropiti-le cu ulei, amestecati-le si acoperiti-le cu vin.
Curatati si taiati marunt morcovii, ceapa si ceapa de arpagic si puneti-le in vas impreuna cu usturoiul zdrobit. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l 12 ore la rece.
Incingeti cuptorul la 120 grade C. Puneti pe foc putina apa si, cand clocoteste, introduceti slaninuta taiata felii. Lasati feliile in apa circa 2 minute, clatiti-le sub jetul de apa rece si, dupa ce s-au scurs, puneti-le intr-o cratita.
Adaugati carnea cu marinata cu tot, coaja de lamaie, verdeata intreaga, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper, acoperiti cratita cu un capac, dati-o la cuptor si lasati mancarea sa fiarba 4 ore.
Opariti maslinele ca sa iasa putin sarea din ele, puneti-le in cratita si lasati sa fiarba la cuptor inca o ora.
Carnea trebuie sa fie frageda, iar sosul, scazut si onctuos. Daca este nevoie, scurgeti sosul intr-o craticioara si lasati-l sa mai scada la foc iute.
Rasturnati carnea - cu sos cu tot - pe un platou adanc, adaugati sare si piper si serviti-o cu taietei fierti.
12.314 vizualizări
1.299 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
6. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
9. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
10. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
13. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
17. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
18. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
22. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.