Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.897 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
2. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
5. Caracatiţă în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
16. Dovlecel la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
23. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
24. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
27. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.