Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.097 vizualizări
1.120 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
8. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată verde (Salate > Salate de legume)
16. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
19. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
23. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
24. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
27. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.