Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.101 vizualizări
1.120 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
9. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
11. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
14. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
21. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
24. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
27. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
28. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
29. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.