Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.013 vizualizări
1.098 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
3. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
7. Macrouri la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
10. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
11. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
13. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
19. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
26. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.