Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.207 vizualizări
940 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
3. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
6. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
12. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
14. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
19. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
24. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
27. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.