Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
8.636 vizualizări
503 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
3. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
10. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
12. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
14. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
20. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
27. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
29. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
30. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.