Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.088 vizualizări
1.119 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
9. Scrumbii italiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
13. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
23. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.