Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.148 vizualizări
1.130 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Spanac la cuptor cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
4. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Scrumbii italiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
12. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
16. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
17. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
19. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
20. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
23. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.