Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.149 vizualizări
1.130 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
7. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
11. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
15. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
21. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
24. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
29. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.