Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.436 vizualizări
971 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
13. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
15. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Liptauer (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Cupolă de portocale (Dulciuri > Torturi)
20. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
22. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
24. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Falafel israelian (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.