Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.935 vizualizări
1.063 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
6. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
7. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
14. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
17. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
25. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
27. Pilaf cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.