Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.126 vizualizări
1.124 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
5. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
10. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
11. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
15. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
19. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
21. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
23. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.