Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.991 vizualizări
1.085 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
2. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
3. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
4. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
6. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
11. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
12. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
13. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
14. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
17. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
25. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
27. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.