Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
9.324 vizualizări
548 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
3. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
5. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
8. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
21. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
26. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
30. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.