Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
7.792 vizualizări
451 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
2. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
6. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
11. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
14. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
18. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
21. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
23. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.