Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
13.299 vizualizări
948 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
3. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
4. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
5. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
6. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
8. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
9. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
14. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
16. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
17. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
18. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
24. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
27. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.