Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor |
Caracatiţă la cuptor
Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare. Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile. Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele. Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate. Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura. Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra. Se serveşte imediat.
13.599 vizualizări
Versiunea printabilă997 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate) 6. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri) 12. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume) 13. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri) 15. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume) 17. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 18. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 20. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 21. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi) 23. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri) 24. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 26. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume) |