Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.112 vizualizări
1.121 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
3. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
11. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
15. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
18. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
20. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
22. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
26. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.