Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
9.742 vizualizări
580 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
6. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
12. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
13. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
15. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
16. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
22. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
24. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
26. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
29. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
30. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.