Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
8.062 vizualizări
465 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Conopidă a la Richelieu (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
9. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
11. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
13. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
15. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
20. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
29. Tagliatelle cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.