Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.144 vizualizări
1.128 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
2. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
7. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
10. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
12. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
16. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Tort de ciocolată cu cîrlionţi (Dulciuri > Torturi)
18. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
25. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
26. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
29. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
30. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.