Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
9.471 vizualizări
558 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
5. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
10. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
12. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
19. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
23. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
25. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
29. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.