Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.110 vizualizări
1.120 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
6. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
11. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
14. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
18. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
20. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
22. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
24. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
26. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
27. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
30. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.