Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.121 vizualizări
1.123 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
8. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
18. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
23. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
26. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
29. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.