Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.095 vizualizări
1.119 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mici ca la Buzău (Mâncăruri > Fripturi)
8. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
10. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
11. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
14. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
17. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
18. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cafe glace (Băuturi > Cafele)
20. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
27. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
29. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
30. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.