Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
8.377 vizualizări
481 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
3. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Gulaş cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
28. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
30. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.