Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.140 vizualizări
1.128 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
4. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
7. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
10. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
12. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
19. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
20. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
22. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
26. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
28. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.