Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.145 vizualizări
1.129 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
12. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
14. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
29. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.