Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.127 vizualizări
1.124 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
5. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
11. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
12. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
18. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
21. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
22. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
27. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.