Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.046 vizualizări
1.109 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
4. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Clătite de ou (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
20. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
24. Gâscă a la Oradea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
29. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.