Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.079 vizualizări
1.118 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
12. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
13. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
20. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
21. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
22. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
23. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
28. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.