Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.096 vizualizări
1.120 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tagliatelle cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
6. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
12. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
13. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
21. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
22. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
28. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
29. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.