Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.153 vizualizări
1.130 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
4. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
6. Clătite de ou (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
11. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
13. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
19. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
21. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
23. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
26. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.