Caracatiţă la cuptor - reţetă tradiţională din Croaţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Croaţia » Caracatiţă la cuptor

Caracatiţă la cuptor

Reţetă tradiţională din Croaţia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roşie mare (iarna se pot folosi 6 roşii cherry), 1 linguriţă vegeta, 1/2 linguriţă piper, 1/2 linguriţă turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căţei de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatiţa curăţată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oţet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozităţile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roşiile şi ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic şi vegeta şi se amestecă. Se toarnă apoi uleiul şi apa peste ele.

Caracatiţa se aşează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră şi jumătate.

Se scoate folia şi se păstrează caracatiţa pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt şi căţeii de usturoi striviţi. Se adaugă şi untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu şi, când începe să fiarbă conţinutul, se amestecă uşor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc şi se aşează caracatiţa deasupra.

Se serveşte imediat.
14.129 vizualizări
1.125 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
4. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pulpă de viţel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
16. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
21. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Caracatiţă în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.