Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Caracatiță la cuptor
Rețetă tradițională din Croația
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg caracatiță, 5 cartofi, 1 ceapă galbenă, 1 roșie mare (iarna se pot folosi 6 roșii cherry), 1 linguriță vegeta, 1/2 linguriță piper, 1/2 linguriță turmenic, 80 ml ulei de măsline, 2 linguri oțet, 150 ml apă, 1 lingură unt, pătrunjel verde, 100 ml vin alb sec, 2 căței de usturoi, sare.

Mod de preparare: Caracatița curățată se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-au adăugat 2 linguri de oțet. Se fierbe doar 20 min., cât să se elimine mucozitățile.

Într-o tavă termorezistentă, se pun cartofii, roșiile și ceapa, tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic și vegeta și se amestecă. Se toarnă apoi uleiul și apa peste ele.

Caracatița se așează deasupra legumelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 150°C pentru 1 oră și jumătate.

Se scoate folia și se păstrează caracatița pe o farfurie până se face garnitura.

Peste legumele din tavă, se toarnă vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt și cățeii de usturoi striviți. Se adaugă și untul. Se pune tava pe aragaz la foc mediu și, când începe să fiarbă conținutul, se amestecă ușor până la topirea completă a untului. Apoi, se mai lasă să fiarbă cam 2 min. Se ia tava de pe foc și se așează caracatița deasupra.

Se servește imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.