Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.379 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
3. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
7. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
9. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
11. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
13. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
23. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
25. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
29. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.