Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.422 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
4. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
5. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
11. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
15. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.