Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.433 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
4. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
5. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
23. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
24. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
30. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.