Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.414 vizualizări
1.078 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
9. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
17. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.