Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.448 vizualizări
1.081 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
13. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
23. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
28. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.