Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.449 vizualizări
1.081 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
11. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
16. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
27. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
29. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.