Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.432 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
8. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
15. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
22. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
23. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Morcovi Parma (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.