Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.389 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
5. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Fasole verde preparată greceşte  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
8. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
11. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
21. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
26. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.