Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.417 vizualizări
1.078 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
9. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
20. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
28. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.