Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.426 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
7. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
9. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
14. Budincă de somn (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
16. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
19. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.