Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.452 vizualizări
1.082 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
5. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
6. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
11. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
16. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
20. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
23. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
26. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
30. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.