Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.435 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
5. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
14. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
18. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
22. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
30. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.