Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.399 vizualizări
1.077 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
2. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
7. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
8. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
11. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
13. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
19. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
26. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
29. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.