Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.239 vizualizări
1.042 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
8. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
11. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
14. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
16. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
20. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
23. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
26. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
29. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
30. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.