Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.428 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
4. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
6. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
8. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
21. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
28. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
29. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.