Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.395 vizualizări
1.076 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
3. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
14. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
15. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
16. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
25. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată verde (Salate > Salate de legume)
28. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.