Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.385 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
3. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
6. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
10. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
13. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
16. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
27. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.