Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.241 vizualizări
1.042 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
3. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
4. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
10. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
11. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
15. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
22. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
24. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
26. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.