Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.313 vizualizări
1.057 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
3. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
4. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
8. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
9. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
10. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
16. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
21. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
27. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.