Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.416 vizualizări
1.078 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
6. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
9. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
13. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
17. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
24. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
27. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.