Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.466 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
6. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
10. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
13. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
21. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
23. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.