Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.415 vizualizări
1.078 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
5. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
11. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
12. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
17. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
18. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
20. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
28. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.