Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.453 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
10. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
12. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
22. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
24. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
26. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
30. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.