Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.419 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
3. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
4. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
9. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
14. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
22. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
24. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
29. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.