Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.431 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
7. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
10. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
11. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
17. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.