Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.427 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
7. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
8. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
10. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
11. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
17. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.