Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.467 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
2. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
6. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
8. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
9. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
14. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
15. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
17. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
18. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
19. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
21. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
24. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.