Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.437 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
10. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
11. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
22. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
24. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.