Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.403 vizualizări
1.077 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
3. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
5. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
13. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
14. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
30. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.