Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.460 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
10. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
17. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
26. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.