Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.470 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
2. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
8. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
18. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
21. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
28. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
29. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.