Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.441 vizualizări
1.079 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
8. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
12. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
24. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
25. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
27. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
30. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.