Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.377 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
7. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
10. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
19. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
23. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
25. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.