Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.456 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
4. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
7. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
11. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
13. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
17. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
21. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
27. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Perişoare cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.