Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.388 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
5. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
11. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
25. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
30. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.