Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.376 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
3. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
16. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
22. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
23. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.