Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.351 vizualizări
1.063 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
6. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
12. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
16. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.