Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.468 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
3. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
4. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
14. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
19. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
25. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.