Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.462 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
2. Costiţă friptă cu fasole verde (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
16. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
23. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
24. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
29. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.