Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.458 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
3. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
6. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
17. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
22. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
27. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
30. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.