Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.471 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
2. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
3. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
17. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
25. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
29. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.