Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.235 vizualizări
1.042 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
9. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
10. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
14. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
17. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
19. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.