Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.444 vizualizări
1.081 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
3. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
9. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
11. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
15. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
16. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
29. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.