Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.459 vizualizări
1.083 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
3. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
10. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
13. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
28. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
30. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.