Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.247 vizualizări
1.045 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
2. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
10. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
13. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
16. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
18. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
20. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
24. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.