Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.381 vizualizări
1.075 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
4. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
16. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Chef salad (Salate > Salate de legume)
22. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
23. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.