Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura de ceapa verde, 2-3 morcovi mici, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper macinat, 1 praf de nucsoara, un varf de cutit de chimen pisat, 2 linguri de unt, 1 fir de praz, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.
Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
5.240 vizualizări
1.042 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
3. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
17. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
26. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
29. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.