Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.800 vizualizări
1.106 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
5. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
7. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
9. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
11. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
17. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
20. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
22. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.