Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.806 vizualizări
1.106 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
4. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
6. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
11. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
13. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
22. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
23. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.