Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.766 vizualizări
1.096 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
9. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
16. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.