Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.797 vizualizări
1.104 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
7. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
8. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
26. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.