Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
4.934 vizualizări
890 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
7. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
8. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
16. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
21. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
23. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.