Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.817 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
3. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
8. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
12. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
15. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
20. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
25. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
28. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
30. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.