Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.773 vizualizări
1.099 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
8. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
16. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
21. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
24. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
27. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.