Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.803 vizualizări
1.106 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
3. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
12. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
17. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.