Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.155 vizualizări
962 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
3. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
13. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
14. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
23. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.