Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
4.862 vizualizări
863 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
4. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
7. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
11. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
23. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
27. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.