Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.764 vizualizări
1.096 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
3. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
9. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
13. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
14. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
15. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
19. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
24. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
25. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
27. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.