Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.785 vizualizări
1.100 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
3. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
6. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
15. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
23. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
26. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
28. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
29. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.