Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.727 vizualizări
1.087 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
9. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
13. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
19. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
23. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
25. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
26. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
27. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.