Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.829 vizualizări
1.110 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
6. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
8. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
14. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
17. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
21. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
26. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
28. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.