Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.819 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
3. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
5. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
9. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
11. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
12. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
18. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
21. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.