Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.784 vizualizări
1.100 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
3. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
8. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
15. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
25. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.