Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.823 vizualizări
1.110 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
6. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
9. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
11. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
12. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
13. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
15. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
16. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
20. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
22. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.