Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.802 vizualizări
1.106 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
3. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
9. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
13. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
18. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
29. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.