Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.758 vizualizări
1.095 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
4. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
11. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
12. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
15. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
16. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
21. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
22. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
24. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.