Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.824 vizualizări
1.110 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
4. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
5. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
12. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
13. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
17. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
20. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
29. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.