Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.812 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
2. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
13. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
14. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
19. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
23. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
28. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.