Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.821 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
3. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
9. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
11. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
13. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
21. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
24. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
26. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
27. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
29. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.