Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.772 vizualizări
1.098 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
15. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
24. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
27. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.