Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.761 vizualizări
1.096 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
7. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
9. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
16. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
19. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
24. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
29. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.