Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
4.680 vizualizări
796 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
3. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
5. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
15. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
18. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
20. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
21. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
24. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
25. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
29. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.