Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.685 vizualizări
1.080 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
2. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
8. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
9. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
16. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
18. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
21. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.