Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.783 vizualizări
1.100 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
6. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
12. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
25. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
26. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
28. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.