Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.606 vizualizări
1.064 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
2. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
9. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
10. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
24. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.