Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.789 vizualizări
1.101 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
4. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
7. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
16. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
21. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
23. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.