Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.782 vizualizări
1.100 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
9. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
12. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
14. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
19. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
29. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.