Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.811 vizualizări
1.108 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
16. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
18. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
25. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
30. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.