Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.794 vizualizări
1.103 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
4. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
7. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
12. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
13. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
14. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
15. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
18. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
21. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
25. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
30. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.