Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.814 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
6. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
9. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
13. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
17. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
28. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.