Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.744 vizualizări
1.092 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
2. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
11. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
21. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
23. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
27. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.