Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.686 vizualizări
1.080 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
6. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
10. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
16. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
26. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.