Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
4.520 vizualizări
749 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
3. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
4. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
5. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
9. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
11. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
30. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.