Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.573 vizualizări
1.059 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
2. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
8. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
9. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
11. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
12. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
15. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
19. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
25. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.