Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.815 vizualizări
1.109 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
3. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
10. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
17. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
21. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
23. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.