Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 400-500 g piept de vacă, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 300 g roşii, 40 ml ulei, 200 g făină, 2 ouă, 1 l borş de putină, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg, leuştean, sare.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare, iar, după ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar. După două ore se adaugă zarzavatul de supă tăiat julien şi ceapa tocată, care au fost călite împreună în ulei. Din făină, ouă şi puţină apă se prepară o cocă mai consistentă, din care se fac tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm, se lasă să stea pe o planşetă o oră şi se fierb în supă. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun în supă. Se adaugă borşul de putină care a fost fiert separat. Se potriveşte o dată gustul de sare, iar la servit se adaugă verdeaţa tocată.
5.770 vizualizări
1.097 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
8. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
10. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
15. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
16. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
18. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
21. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
22. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
26. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
29. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.