Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
10.062 vizualizări
840 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
2. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
7. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
11. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
12. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
14. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
16. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
18. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
26. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
29. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
30. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.