Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.157 vizualizări
1.137 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Colaci marmoraţi (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
16. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
20. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
25. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
28. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.