Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.284 vizualizări
1.163 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tort cu nucă (Dulciuri > Torturi)
3. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
8. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
13. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
19. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
30. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.