Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.347 vizualizări
1.179 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
10. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Kaizer cu varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
25. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.