Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
10.807 vizualizări
1.058 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Lichior de căpşuni (Băuturi > Lichioruri)
13. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
16. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
19. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
22. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Parfe cu nescafe (Dulciuri > Îngheţate)
29. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
30. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.