Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
11.411 vizualizări
1.194 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
8. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
17. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Nisetru la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cafea filtru (Băuturi > Cafele)
25. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
28. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
29. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.