Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
10.545 vizualizări
969 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cafea aurie (Băuturi > Cafele)
13. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
18. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
24. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
25. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cafea caraibiană (Băuturi > Cafele)
28. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.