Borş din carne de porc ca la Soroca - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş din carne de porc ca la Soroca

Borş din carne de porc ca la Soroca

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiţă de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roşie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borş acru ţărănesc din tărîţe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel şi mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
10.264 vizualizări
888 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
2. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
4. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
20. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
22. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
23. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
30. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.