Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Borș din carne de porc ca la Soroca
Rețetă tradițională din România

Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de porc sau costiță de porc, 1 ceapă medie, 1 morcov mediu, 1 sfeclă roșie medie sau mare, 1 varză mică, 4-5 cartofi, 100-150 ml borș acru țărănesc din tărîțe.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pun la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita).
Sfecla rosie se da prin razatoarea mare si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vreo 5 min, pina incepe a aparea o pojghta crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste unduire.
Cind carnea e aproape gata, se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea ferbinda.
Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita) intr-un vas si se lasa pe vreo 10 min pina incepe sa iasa sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import).
Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.
Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, se adauga varza si cartofii in cratita.
Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atenti sa nu se desfaca. La acest moment, se adauga, dupa gust, borsul acru taranesc.
Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stea cu capacul pus pe ea inca vreo 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului.
La dorinta, se poate servi cu smintina si patrunjel și mărar.
Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.