Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
7.417 vizualizări
1.244 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
9. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.