Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
4.930 vizualizări
626 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
7. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
18. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
23. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.