Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
5.039 vizualizări
647 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
7. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
19. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Cuib de viespe cu scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
26. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.