Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
5.598 vizualizări
780 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
3. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Stavrid pescăresc la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pesto roşu (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.