Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
4.884 vizualizări
615 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
17. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
28. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Muşchi de căprioară cu pere umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.