Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
7.354 vizualizări
1.230 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
9. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
13. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
17. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
20. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
29. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.