Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră |
Biftec pe piatră
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin. Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac. Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
6.972 vizualizări
Versiunea printabilă1.140 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Aperitiv de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Churros de Pescado (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 6. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume) 8. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 18. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 19. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci) 24. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 25. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 27. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte) 29. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) |