Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
5.527 vizualizări
763 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
5. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
19. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Chiftele de peşte în stil indian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Spanac la cuptor cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.