Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
5.165 vizualizări
674 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
4. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Crumble cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort special (Dulciuri > Torturi)
21. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.