Biftec pe piatră - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Biftec pe piatră

Biftec pe piatră

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 filete fine de carne de vită (filet mignon), 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, dafin.

Mod de preparare: Se pune usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul şi dafinul peste filetele de carne şi se lasă cca. o oră ca să-şi ia gust. O jumătate de oră înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. După ce s-au încins, se scot şi se aşează pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masă şi fiecare găteşte carnea după plac.
Se serveşte cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) şi cartofi la cuptor sau prăjiţi.
7.462 vizualizări
1.253 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort special cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
26. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
30. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.