Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.112 vizualizări
1.108 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
5. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
6. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
7. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
10. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
14. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
19. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
24. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chiftele cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.