Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.037 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
5. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
11. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
16. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ardei umpluţi cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
25. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.