Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.032 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
15. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
21. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
29. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.