Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.002 vizualizări
1.093 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Raţă cu miere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. File mignon cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de vară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Stavrid pescăresc la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Liptauer (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Raţă umplută (Mâncăruri > Fripturi)
21. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.