Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.090 vizualizări
1.105 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
5. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
6. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cottage pie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
12. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
17. Conopidă poloneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Potage Crecy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
24. Jumări cîmpeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
26. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.