Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.998 vizualizări
1.093 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Icre de ştiucă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
4. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
8. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de vară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Caracatiţă în vin (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
18. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
19. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
23. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
25. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
27. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
30. Ceaiul exotic al lui Amor (Băuturi > Ceaiuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.