Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.038 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
7. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.