Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.056 vizualizări
1.100 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
5. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
8. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
13. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
23. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.