Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.066 vizualizări
1.102 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi)
6. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
7. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
14. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Specialitate slovacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Supă de conopidă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
25. Mujdei cu smântână (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
28. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
29. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
30. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.