Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.109 vizualizări
1.108 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
2. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
4. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
26. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Crap cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.