Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango) |
Bai ta nop sway (Orez cu mango)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate. Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge. Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute. Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.500 vizualizări
Versiunea printabilă950 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 2. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 3. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 5. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate) 7. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 8. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 10. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri) 27. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte) 29. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |