Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.079 vizualizări
1.103 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
2. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
7. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
9. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
10. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
12. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
25. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
28. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.