Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.819 vizualizări
1.036 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Îngheţată de iaurt (Dulciuri > Îngheţate)
9. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
14. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
20. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Creveţi cu tofu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.