Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.026 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
8. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Kulebiac rusesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
21. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
22. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Vrăbioară la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
30. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.