Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.012 vizualizări
1.095 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
4. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
6. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
7. Creveţi cu tofu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
10. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
14. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
19. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
20. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Purcel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.