Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.025 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
2. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
4. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
7. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
20. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.