Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.500 vizualizări
950 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
7. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
10. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Caracatiţă Bechamel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.