Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.063 vizualizări
1.101 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
8. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
9. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
11. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
17. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
21. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
22. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
24. Potage Crecy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
26. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
30. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.