Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.010 vizualizări
1.095 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
7. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
12. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
16. Salată verde (Salate > Salate de legume)
17. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
19. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
22. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
23. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
30. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.