Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.073 vizualizări
1.103 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
2. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
10. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
11. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
18. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.