Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.057 vizualizări
1.100 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Omletă cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
11. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
16. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
20. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Conopidă a la grec (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
25. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Mic dejun ţărănesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri)
30. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.