Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.094 vizualizări
1.105 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
10. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Caracatiţă în vin (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
20. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
21. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
30. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.