Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.108 vizualizări
1.107 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
7. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
9. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
14. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
16. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
26. Piroşti cu varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Crap cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
30. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.