Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.077 vizualizări
1.103 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
14. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
17. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.