Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.087 vizualizări
1.105 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
7. Creveţi surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
10. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
15. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.