Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.075 vizualizări
1.103 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Cafea cu mentă (Băuturi > Cafele)
3. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
23. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
24. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.