Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.019 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
12. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
13. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
18. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
19. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
21. Conopidă poloneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.