Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.039 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
2. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Castraveţi remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficat prăjit la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Murături turceşti (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
18. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
19. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cafea caraibiană (Băuturi > Cafele)
24. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.