Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.942 vizualizări
1.073 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
6. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Mini-tarte cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
21. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.