Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.100 vizualizări
1.106 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pate imitat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
19. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
26. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.