Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.064 vizualizări
1.101 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
4. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
5. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Baghetă cu crabi (Aperitive > Sandviciuri)
15. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
20. Struguri marinaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Murături turceşti (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
27. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
28. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
29. Ruladă cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.