Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.016 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
3. Piure de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
7. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
9. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
11. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
15. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
19. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
20. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Foetaj cu umplutură de pepene (Dulciuri > Prăjituri)
25. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
26. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Omletă colorată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.