Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.097 vizualizări
1.106 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
7. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
12. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
26. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Piftie bănaţeană (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.