Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.020 vizualizări
1.096 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
11. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
19. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
26. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
30. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.