Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.082 vizualizări
1.103 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
6. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
11. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
13. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
19. Costiţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
21. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Îngheţată de zahăr ars (Dulciuri > Îngheţate)
23. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
25. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
27. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
29. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.