Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.015 vizualizări
1.095 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
3. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
10. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
11. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pipote cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
18. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
21. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
24. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.