Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
6.221 vizualizări
874 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
2. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
9. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
14. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
20. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
25. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
26. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.