Bai ta nop sway (Orez cu mango) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Bai ta nop sway (Orez cu mango)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 cani orez cu bob scurt lipicios, 1 1/4 cana lapte de cocos, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 mango mari, coapte, curatate de coaja si feliate.

Mod de preparare: Se inmoaie orezul in apa minim 1 ora si se scurge.
Se da in clocot, intr-o oala, orezul, laptele de cocos, sarea. zaharul, si 1 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa sa fiarba, fara capac, 8-10 minute, pana ce lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se transfera orezul intr-o oala cu pereti dubli (intre pereti e apa care clocoteste) si se fierbe 15-20 minute, pana ce este facut. Se toarna orezul in castronele individuale (o portie) si se acopera cu folie de plastic; se raceste la temperatura camerei. Cand se serveste se orneaza cu feliute de mango.
7.091 vizualizări
1.105 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
2. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
5. Liptauer (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
12. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Spumă de pere cu scorţişoară (Dulciuri > Spume)
23. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
24. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.