Baclava turcească - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava turcească

Baclava turcească

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pahare faina, 1 ou, 3 pahare nuca macinata, 1 1/2 pahar margarina topita, 1 1/2 pahar unt topit, 2 pahare amidon de porumb, 1/2 lingurite sare, 3,5 pahare zahar tos, 4 pahare apa, 2 linguri suc de lamiie.

Mod de preparare: Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat.
Grasimea ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua se coace la cuptor pana se rumeneste (25 minute). Se lasa apoi sa se raceasca. Serbetul fierbinte se toarna peste baclavaua racita.
Se serveste dupa ce baclavaua a absorbit bine serbetul.
17.219 vizualizări
990 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
3. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
4. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
10. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
11. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
13. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
14. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.