Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.943 vizualizări
1.156 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
12. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
24. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
27. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.