Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
5.701 vizualizări
666 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
4. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
5. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
13. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
20. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
25. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
27. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.