Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II) |
Baclava (II)
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel. Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute. Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate. Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.405 vizualizări
Versiunea printabilă1.022 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi) 2. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume) 3. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 5. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri) 7. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 12. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri) 15. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 16. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume) 24. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 25. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume) 28. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) |