Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
5.597 vizualizări
642 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
7. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
14. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
17. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.