Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
5.531 vizualizări
627 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
5. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
16. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
26. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
28. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.