Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.766 vizualizări
1.117 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
10. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
29. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.