Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.312 vizualizări
997 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
2. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
4. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
15. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
23. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
30. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.