Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.873 vizualizări
1.138 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
15. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
16. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
17. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.