Baclava (II) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (II)

Baclava (II)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.
7.032 vizualizări
923 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
8. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
9. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
12. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
17. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
29. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.