Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Baclava (II)
Rețetă tradițională din Turcia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: 375 g nuca zdrobita, 150 g migdale taiate marunt, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta (aluat de foetaj). Pentru sirop: 1 ceasca zahar, 2/3 ceasca apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava.
Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + migdale si se continua in acelasi fel.
Se unge ultimul strat de foi cu margarina si uleiul ramas, se taie aluatul, de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie), se da baclavaua la cuptor si se coace 30 de minute.
Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece, se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, pe foc potrivit. Se face focul mai mic si se fierbe siropul circa 10 minute, fara sa se amestece deloc.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.