Limbă umplută - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Limbă umplută

Limbă umplută

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 limba mare de vita, 2 oua, sare, piper, 1 felie piine muiata in lapte, unt, 1/2 lingura faina, 3 linguri smintina, verdeata tocata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga.
Se serveste fierbinte.
3.479 vizualizări
828 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
2. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
7. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.