Frişcă cu gelatină pentru ornat - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Ornamente torturi » Frişcă cu gelatină pentru ornat

Frişcă cu gelatină pentru ornat

Ingrediente: 250 g frisca, un albus mare, 50 g zahar tos, 10 ml rom, un pachetel cu zahar vanilat, 40 ml apa, 2 foi sau 6 g granule de gelatina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Modul de preparare este acelasi ca si in reteta precedenta, cu sau fara albus.Este de preferat sa se prepare cu albus, intrucit isi dubleaza volumul si se evita granularea.Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia (fara zer), nu se va inchega mai mult, astfel ca se va putea folosi la ornat oricind, isi va pastra bine forma si nu va lasa zer in preparat.Daca se procura spuma batuta, frisca se pastreaza la frigider, pina cind se amesteca cu albusul batut spuma, urmind acelasi procedeu cu gelatina.Frisca cu gelatina pentru ornat se pune intr-un cornet cu sprit crestat la virf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete:savarine, torturi, rulouri etc.Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat deasupra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, in care nu va fi presata de greutatea foilor.Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat in frigider, cca 2 ore, ca sa fie rece.Daca se lasa la temperatura bucatariei , gelatina din frisca, incontact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si isi va pierde forma (se va lasa).
12.002 vizualizări
679 tipăriri
9 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
4. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
5. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Spumă de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Spume)
12. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
13. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
14. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
16. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
18. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
28. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
29. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.