Frigănele (chifteluţe) de mei - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Frigănele (chifteluţe) de mei

Frigănele (chifteluţe) de mei

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 linguri unt, 1 ceapa, 200 g mei, 1/8 l concentrat de legume (Knorr +apa), 100 g cascaval ras, 2 galbenusuri, pesmet, sare, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit piper rosu macinat, 2-3 linguri ulei de masline, 1/8 l lapte, 200 g cascaval taiat cubulete, 1 lingurita patrunjel verde tocat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge untul intr-o cratita si se caleste in el ceapa taiata marunt pana ce devine sticloasa. Se adauga meiul spalat si bine scurs, se dunstuieste si el putin si se stinge cu zeama de zarzavat. Se lasa sa fiarba - amestecand intruna - circa 20 de minute, la foc potrivit, pana ce se umfla, dupa care se ia de pe aragaz, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza in el cascavalul ras si galbenusurile. Se adauga pesmetul - pentru legat compozitia - si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se formeaza chiftelute plate care se prajesc in putin ulei incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti.
Pentru sos, se pune laptele pe foc si, cand e fierbinte, se adauga cascavalul taiat cubulete si se amesteca pana ce se topesc. Se sareaza, se pipereaza, se adauga patrunjelul tocat si se serveste impreuna cu chiftelutele de mei.
2.796 vizualizări
682 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
21. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.