File de peşte cu praz - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » File de peşte cu praz

File de peşte cu praz

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roşii, 500 g roşii, 250 ml vin alb, mentă, ulei de măsline, scorţişoară, sare, piper, ghimbir, nucşoară, o lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, sarea şi piperul.
Cînd legumele sunt fierte se adaugă boabele de porumb, patru fire de mentă tocată şi se amestecă. Se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Fileurile de peşte se spală, se condimentează, se aşază într-o tavă cu puţin ulei, apă, vinul alb de­misec şi rondele de praz. Se adau­gă felii de lămîie, două be­ţi­şoare de scorţişoară şi mentă tocată.
Se introduce tava în cuptor şi se lasă timp de 25-30 de mi­nute. Se serveşte fierbinte, alături de sosul de roşii cu porumb şi mentă.
Peştele se mai poate condimenta cu ghimbir ras sau pudră de nucşoară.
3.030 vizualizări
812 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Macrou boulonnaise (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
6. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
11. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
24. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.