Cremă de cacao sau ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de cacao sau ciocolată

Cremă de cacao sau ciocolată

Ingrediente: 4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140 g zahar, 20 g unt, 50 g cacao sau 100 g ciocolata de menaj, o lingura rom, un pachetel cu zahar vanilat, 4 linguri apa sau lapte pentru galbenusuri si 2 linguri apa sau lapte pentru oua intregi.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul inoxidabil, in forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita pe care sa-l acopere ca un capac.Cind se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia; se amesteca bine cu telul, pina cind compozitia se omogenizeaza complet, apoi se raceste pe un vas cu apa rece.Dupa aceea se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bate cu telul in forma de para numai in unt, pina cind acesta se farimiteaza bine, si, treptat, toata crema adera la el; se pune si restul de unt la fel, amestecind cu telul circular sau cu mixerul, pina cind toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatind un aspect de alifie; pentru aroma, se pune romul si vanilia.Daca este nevoie, crema se poate repara.
43.693 vizualizări
1.494 tipăriri
21 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
21. Işlere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.