Budincă de macaroane cu şuncă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Budincă de macaroane cu şuncă (I)

Budincă de macaroane cu şuncă (I)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g macaroane scurte (spiralate), sare, 1 ceapă, 1 lingură de untdelemn, o cutie mică de mazare, piper, suc de lămâie, 250 g şunculiţă fiartă (Kaiserfleisch sau costiţă afumată), 6 ouă, 2 gălbenuşuri, 400 g smântână, 300 ml lapte, 100 g caşcaval ras, nucşoară rasă, 2 linguri de fulgi de unt (tăiat marunt)
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară, se lasă să se scurgă în sită.

Se porneşte cuptorul.

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în untdelemn. Se adaugă mazărea, se lasă şi ea puţin la călit, se sărează, se piperează, se adaugă 2 linguriţe de suc de lămâie. Se taie şunca în felii cam de 1,5 cm lăţime.

Se amestecă ouăle cu gălbenuşurile, smântana şi laptele. Se introduce jumătate din caşcavalul ras, se sărează, se piperează, se adaugă un vârf de cuţit de nucşoară rasă.

Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se amestecă macaroanele fierte cu mazărea şi şunca şi se pun în vas. Deasupra se toarnă laptele amestecat cu ouă. Restul de caşcaval se presară deasupra, împreună cu fulgii de unt. Se dau la cuptor la treapta a doua şi se lasă cam 50 de minute, până când budinca se aureşte deasupra.
2.087 vizualizări
418 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
4. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.