http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de macaroane cu şuncă (I)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g macaroane scurte (spiralate), sare, 1 ceapă, 1 lingură de untdelemn, o cutie mică de mazare, piper, suc de lămâie, 250 g şunculiţă fiartă (Kaiserfleisch sau costiţă afumată), 6 ouă, 2 gălbenuşuri, 400 g smântână, 300 ml lapte, 100 g caşcaval ras, nucşoară rasă, 2 linguri de fulgi de unt (tăiat marunt)

Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară, se lasă să se scurgă în sită.

Se porneşte cuptorul.

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în untdelemn. Se adaugă mazărea, se lasă şi ea puţin la călit, se sărează, se piperează, se adaugă 2 linguriţe de suc de lămâie. Se taie şunca în felii cam de 1,5 cm lăţime.

Se amestecă ouăle cu gălbenuşurile, smântana şi laptele. Se introduce jumătate din caşcavalul ras, se sărează, se piperează, se adaugă un vârf de cuţit de nucşoară rasă.

Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se amestecă macaroanele fierte cu mazărea şi şunca şi se pun în vas. Deasupra se toarnă laptele amestecat cu ouă. Restul de caşcaval se presară deasupra, împreună cu fulgii de unt. Se dau la cuptor la treapta a doua şi se lasă cam 50 de minute, până când budinca se aureşte deasupra.