Tocană de legume cu carne de oaie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Tocană de legume cu carne de oaie

Tocană de legume cu carne de oaie

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/2 kg carne de oaie nu prea grasa, 200 g ceapa, 3 ardei grasi (300 g), 1/2 kg cartofi, 1/2 kg rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, o foaie de dafin, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa) pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa (cca 10 minute). Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pina cind se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cind acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mincarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri, cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mincarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, unde se lasa cca. 30 minute, pina cind fierb bine toate, fara sa se mai amestece ain cratita (zarzavatul sa ramina intreg). Cind toate sint fierte, se potriveste gustul cu sare. Mincarea se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste fierbinte.
3.435 vizualizări
743 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.