Vinete la cuptor (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete la cuptor (II)

Vinete la cuptor (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare), sare, 700 g rosii coapte, 3 cepe, 4 catei de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingurita de oregano, 6 linguri de untdelemn de masline.
Pentru sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb, nucsoara proaspat rasa, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de pulpa de rosii (bulion), un praf de zahar.

Mod de preparare: Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga. Se porneste cuptorul.
Se oparesc rosiile, se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.
Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta. Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.
Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.
Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand. Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat. Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.
Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.
Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile. Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar. Se pun vinetele intr-un vas plat de Jena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.
Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn. Se sareaza putin si se toarna peste vinete. Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.
5.206 vizualizări
841 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
3. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
9. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
13. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Caracatiţă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
18. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
22. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
27. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
30. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.