Vinete la cuptor (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Vinete la cuptor (II)

Vinete la cuptor (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare), sare, 700 g rosii coapte, 3 cepe, 4 catei de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingurita de oregano, 6 linguri de untdelemn de masline.
Pentru sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb, nucsoara proaspat rasa, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri de pulpa de rosii (bulion), un praf de zahar.

Mod de preparare: Se spala vinetele, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa se scurga. Se porneste cuptorul.
Se oparesc rosiile, se cojesc, se taie in doua si se curata de seminte (sucul care se scurge se aduna intr-o cana). Pulpa de rosii se toaca marunt. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt.
Se spala vinetele de sare, apoi se usuca cu o hartie absorbanta. Se unge o tava cu untdelemn si se pun vinetele cu gura in jos (pe partea taiata), apoi se dau la cuptor vreme de 20 de minute.
Se incinge intr-o tigaie untdelemnul si se caleste ceapa si usturoiul, pana se inmoaie si devin aurii.
Intre timp, se pregateste sosul: se inmoaie untul pe flacara potrivita, se adauga faina, amestecand. Se pune laptele si se lasa totul pe foc mic vreme de 5 minute, amestecand mereu, pana ce sosul este legat. Se adauga cascavalul sau branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Se ia vasul de pe foc si se amesteca repede in sos cele doua galbenusuri de ou.
Peste ceapa si usturoiul din tigaie se pun rosiile si ierburile aromate si se lasa totul sa fiarba 10 minute, pana se obtine un piure mai gros.
Se scot vinetele din cuptor si li se face o mica scobitura. Partea scoasa se toaca si se amesteca cu rosiile. Se pune din nou pe foc cateva minute, adaugandu-se sare, piper si zahar. Se pun vinetele intr-un vas plat de Jena, se umplu cu tocatura de rosii si se acopera cu sosul alb. Restul de cascaval se presara deasupra.
Bulionul de rosii se amesteca cu zeama scursa de la scoaterea semintelor, cu 150 ml apa si doua linguri de untdelemn. Se sareaza putin si se toarna peste vinete. Se baga la cuptor vreme de 25 de minute, pana ce suprafata devine maro-deschis.
4.907 vizualizări
753 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
6. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ruladă cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
11. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Bavarois de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
13. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
19. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
26. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.