Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.181 vizualizări
936 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
18. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
20. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.