Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.180 vizualizări
936 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
22. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
24. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.