Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.076 vizualizări
913 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
10. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
21. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
27. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.