Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.216 vizualizări
942 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
3. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
5. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
17. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
24. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.