Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.192 vizualizări
938 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
21. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.