Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.196 vizualizări
941 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
11. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
13. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
19. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
29. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
30. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.