Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.199 vizualizări
941 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
4. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
19. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
25. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.