Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.191 vizualizări
938 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
3. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
9. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
11. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
16. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
20. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
30. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.