Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
4.973 vizualizări
887 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
12. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.