Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.219 vizualizări
942 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
5. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
10. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
21. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
23. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
28. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.