Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.210 vizualizări
942 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
3. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
7. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
11. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
12. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
27. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
28. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.