Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.198 vizualizări
941 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
4. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
8. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
10. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
15. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
24. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
27. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.