Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.164 vizualizări
929 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
18. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.