Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.022 vizualizări
901 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
5. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
20. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.