Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.211 vizualizări
942 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
17. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
20. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.