Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.226 vizualizări
943 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
3. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
19. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
23. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.