Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.222 vizualizări
943 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
3. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
6. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
9. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
12. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
14. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
25. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
26. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.