Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.121 vizualizări
921 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
4. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
10. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
17. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
18. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
27. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.