Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.186 vizualizări
937 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
2. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
9. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
17. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
18. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
20. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.