Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.227 vizualizări
944 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
4. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
7. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
12. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
14. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
17. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
22. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
24. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.