Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.089 vizualizări
916 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
3. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
4. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
7. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
11. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
22. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
23. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
25. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.