Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.202 vizualizări
941 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.