Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
5.220 vizualizări
942 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
8. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
11. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
19. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.