Vinete italieneneşti cu roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
3.641 vizualizări
505 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
2. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
5. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
11. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
20. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.